Δίκη για βιτριόλι – Πώς ήξεραν ανά πάσα στιγμή που βρισκόταν η Ιωάννα

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη της υπόθεσης με το βιτριόλι με τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου να προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις παραβάλλοντας πολλά στοιχεία για τον τρόπο που η δράστρια παρακολουθούσε το θύμα πριν του επιτεθεί.

Δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021. Στο στιγμιότυπο η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την είσοδό της στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, εξερχόμενος από το δικαστήριο, προέκυψε ότι γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός της 37χρονης είχε στο κινητό της εγκαταστημένο tracker, μέσω του οποίου λάμβανε διαρκώς ενημέρωση για την τοποθεσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Η σημερινή ημέρα προσέφερε ένα συγκλονιστικό στοιχείο στη διαδικασία. Η γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας προέκυψε πως είχε καταχωρημένο στο κινητό της το tracker της δράστιδος από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας» ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής στους δημοσιογράφους.

Σήμερα εξετάστηκαν δύο μάρτυρες υπέρ της Ιωάννας: ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί και η φίλη της και ηθοποιός, Αννίτα Ναθαναήλ. Κατέθεσαν ακόμη και δύο φίλες της κατηγορούμενης. 

Από τη μεριά του, ο άλλος συνήγορος του θύματος, ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε ότι σε όποιον γιατρό μίλησαν, ακόμα και στο εξωτερικό, όλοι συμφώνησαν ότι το βιτριόλι είναι ένα θειϊκό οξύ που σκοτώνει. Συνεπώς, κατά τον δικηγόρο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το βιτριόλι σκοτώνει.

«Μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας«

«Μιλάμε για ένα όπλο που είναι στις εκρηκτικές ύλες και πραγματικά δεν μπορώ να ακούω ότι μπορεί να μιλάμε για σκοπούμενη βλάβη. Εδώ μιλάμε για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πεθάνει ανά τον κόσμο εξαιτίας επιθέσεων με βιτριόλι. Προσκομίσαμε λοιπόν και πάρα πολλές αποφάσεις και στοιχεία από υποθέσεις που έχουν συμβεί στο εξωτερικό και τα θύματα πέθαναν μετά από επίθεση με βιτριόλι» είπε σύμφωνα με το ertnews.gr.

Όσον αφορά στην απουσία της κατηγορούμενης, o κ. Λύτρας σχολίασε ότι πιθανότατα πληροφορήθηκε ότι η σημερινή διαδικασία θα ήταν σύντομη και ίσως δεν ήθελε να απολογηθεί σήμερα. 

«Θα περιμένουμε να δούμε αν στην επόμενη δικάσιμο θα προσέλθει να απολογηθεί» είπε με νόημα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μαρτυρία ξαδέρφης της κατηγορουμένης, η οποία πραγματικά δεν είχε κάποια γνώση για τίποτα πέραν του ότι κάποια στιγμή μετά το περιστατικό το συζήτησε με την κατηγορούμενη.

«Της έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που θεωρούσε φρικτό το ότι πήγε κάποιος να σκοτώσει την Ιωάννα ενώ στην πραγματικότητα ήταν αυτή. Αυτό νομίζω είναι τροφή για να αντιληφθούμε γιατί άνθρωπο μιλάμε» ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

Πηγή: in.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο