Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με κύριο θέμα συζήτησης την μετεγκατάσταση των Φυλακών Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τη Δήμαρχο σχετικά με τη διαδικασία ανέγερσης νέου Σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή Βαθροβούνι, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του τεχνικού φακέλου για την έγκριση της χρηματοδότησης. Παράλληλα, η κα Νικολάου ζήτησε την πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης που στεγάζονται σήμερα οι Φυλακές.

Η Δήμαρχος ανέφερε ότι η μετεγκατάσταση των Φυλακών Χαλκίδας είναι από τις προτεραιότητες του Δήμου, καθώς κι ότι είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον θα πρόκειται για Κατάστημα Κράτησης εκτός της πυκνοδομημένης αστικής περιοχής και μόνο για οικονομικούς παραβάτες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για τα συνοδά έργα, που αφορούν στους δρόμους και το δίκτυο ύδρευσης κι αποχέτευσης των νέων εγκατάστασεων.

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη μετεγκατάστασης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, καθώς βρίσκονται σε κτιριακές υποδομές που δεν εξυπηρετούν την ίδια την Υπηρεσία και επιβαρύνουν τον αστικό ιστό της πόλης.

                                                                                                                                                Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                           Δήμου Χαλκιδέων

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο