Παράταση για τη διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mydata

Παράταση για τη διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Mydata, ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα 12.10.2021, στον Κύριο ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΤΣΙΛΗ Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με επιστολή του Προέδρου κου Γιάννη Γεροντίτη, ως ακολούθως.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρεί ότι το νέο σύστημα διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας Mydata, θα συμβάλλει σε ένα ψηφιακό άλμα για ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό επιχειρείν.

Στην παρούσα ωστόσο χρονική περίοδο τόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές, και τα ανεπάντεχα φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες κλπ)  όσο και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων από την εξέλιξη της πανδημίας covid-19, είναι αναγκασμένες να λειτουργούν ακόμη σε καθεστώς εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών.

Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων (Επιχειρήσεις, Λογιστήρια, μηχανογραφική υποστήριξη των Λογιστικών και Εμπορικών προγραμμάτων των εταιριών Λογισμικού, αλλά και η πλατφόρμα my data)  φαίνεται να μην είναι ακόμα έτοιμοι να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Για τους λόγους αυτούς εκτιμούμε ότι θα πρέπει να δοθεί μία περίοδος προσαρμογής όλων των εμπλεκομένων, με μια πιλοτική δοκιμαστική περίοδο για όλο το 2022, χωρίς την επιβολή προστίμων.  Η δοκιμαστική αυτή περίοδος για την πλήρη προσαρμογή, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη ώστε οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν με ομαλό και ασφαλή τρόπο, στα νέα δεδομένα, και η διαβίβαση των συναλλαγών να είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Επίσης θα πρέπει να δοθεί παράταση για την απόσυρση των παλιών Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών, και η διασύνδεσή και διαβίβαση των στοιχείων τους στην πλατφόρμα myDATA τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους 2021.

Αναμένοντας την κατανόηση σας επι των πραγματικών συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων και τονίζοντας τη προσπάθεια των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, προσδοκούμε στην έγκριση της πρότασης μας.

Με Τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *