Παύλος Πολάκης: Άρση ασυλίας του για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του Στουρνάρα

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 174 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, ενώ 97 καταψήφισαν και 9 δήλωσαν «παρών».

Η μήνυση εναντίον του υποβλήθηκε από τον διοικητή της ΤτΕ ύστερα από ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αποκαλούσε τον Γιάννη Στουρνάρα «ελεεινό» και «τρισάθλιο» για δάνεια που χορήγησε τράπεζα και δεν ελέγχθηκαν αλλά χαρίστηκαν, εν αντιθέσει με την υπόθεση του δικού δανείου το οποίο αποπληρώνει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε νομικά αβάσιμη την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών και κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και εγκάλεσε τον κ. Στουρνάρα για παρέμβαση στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Έκανε λόγο «για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξη αυτών και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους».

«Δεν φοβάμαι κανέναν κ. Στουρνάρα και το έχω αποδείξει, ψηφίστε ότι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα και ό,τι και να κάνετε και όσο κι αν προσπαθούν αυτοί που τους έβγαλαν στη φόρα τα προηγούμενα χρόνια να εκδικηθούν, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τι σημαία, ούτε να σκύψουμε το κεφάλι, την καινούργια κοινωνική συμμαχία την ξαναφτιάχνουμε και μετά από πολύ λίγο καιρό τα πράγματα στη χώρα μας θα είναι αλλιώς», είπε και πρόσθεσε πως στη μήνυση του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι η φράση «ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη» δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και επιπλέον, τέτοιου είδους εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ.

«Στη μήνυσή του, o κ. Στουρνάρας λέει ότι η φράση “ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη”, δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και ότι τέτοιες εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ. Κύριε αρχιτραπεζίτη, βλαπτική επίδραση σε βάρος της ΤτΕ ασκούν οι πράξεις και οι παραλείψεις σου. Όχι οι δικοί μου πολιτικοί χαρακτηρισμοί και η κριτική που σου ασκώ», είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Αν εγώ καταμήνυα τον σημερινό υπουργό υπανάπτυξης, τον κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, για όσα έχει πει και έχει γράψει κατά καιρούς για εμένα ή πολύ περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλλε μηνύσεις εναντίον του, επικαλούμενος το ίδιο επιχείρημα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ότι δηλαδή δεν συνάδει με το κύρος του πρωθυπουργού της χώρας να τον αποκαλείς αλήτη μέσα στο Κοινοβούλιο ή να τον αποκαλείς τρισάθλιο, είναι βέβαιο ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντί για το καθημερινό στασίδι στα κανάλια θα είχε πιάσει μόνιμη θέση κατηγορουμένου στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων», ανέφερε επίσης ο Παύλος Πολάκης.

Άρση ασυλίας και του Διονύση Καλαματιανού

Η Ολομέλεια αποφάσισε με 231 ψήφους υπέρ, 39 ψήφους κατά και 9 «παρών» και την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, η οποία αφορά σε ανώνυμη επιστολή σε βάρος του για τις παραβάσεις της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίως κατά την περίοδο που ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε ότι η εισαγγελική αρχή αναζήτησε τον φερόμενο ως υπογράφοντα και βεβαίωσε ότι αυτό το πρόσωπο δεν ταυτοποιήθηκε και είναι άγνωστο.

«Η εισαγγελία, όπως ειδικά προβλέπεται, δεν μπορεί να προβεί σε καμία άλλη αξιολόγηση του περιεχομένου της καταγγελίας και διαβίβασε τον φάκελο στη Βουλή. Πρόκειται, δηλαδή, ουσιαστικά για μια ανώνυμη επιστολή. Μια ανώνυμη επιστολή με ανυπόστατο, απόλυτα ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο. Έχει ως μόνο στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προσπαθήσει να με πλήξει ηθικά και πολιτικά», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, o οποίος όμως ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

«Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου, διότι επιθυμώ να ξεκαθαρίσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτή η βρώμικη επίθεση εναντίον μου και να ξεσκεπαστούν ο/οι θρασύδειλοι, που κρυπτόμενοι επιδιώκουν να με πλήξουν με αυτόν το σκαιό τρόπο. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας, θα καταστεί εφικτό να υποβάλλω έγκληση, ώστε να τους επιβληθούν οι δέουσες ποινικές κυρώσεις», είπε ο Διονύσης Καλαματιανός και ανέφερε ότι:

«Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με το νόμο 2932/2001 (Α΄ 145), γνωμοδοτεί μεταξύ άλλων, για μεταβολή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και για μειοδοτικούς διαγωνισμούς για τη σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Το Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της ακτοπλοΐας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, εκφράζει απλή γνώμη για τα θέματα αυτά.

Ο εκάστοτε υπουργός Ναυτιλίας έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα και μπορεί να αποδεχθεί ή όχι την απλή γνώμη του Συμβουλίου.

Όλες οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου ανακοινώνονται και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Το ίδιο έγινε και με τη συγκεκριμένη, για την οποία ο ψευδώνυμος επιστολογράφος ψευδώς ισχυρίζεται ότι δήθεν πλαστογράφησα το απόσπασμα των οικείων πρακτικών».

Ο βουλευτής επισήμανε εξάλλου, ότι «ο ψευδώνυμος επιστολογράφος, ψευδώς ισχυρίζεται ότι δήθεν με φωτογραφική προκήρυξη μετέτρεψε σε άγονη τη γραμμή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης “Κέρκυρα-Παξοί-Βασιλική Λευκάδας-Πισαετός Ιθάκης-Σάμη Κεφαλληνίας-Ζάκυνθος και επιστροφή” και δήθεν την ανέθεσε σε μια εταιρεία», καθώς ως γενικός γραμματέας, καμία προκήρυξη δεν μπορούσε να υπογράψει, καμία γραμμή δεν μπορούσε να μετατρέψει σε άγονη και καμία σύμβαση δεν μπορούσε να υπογράψει με οιαδήποτε εταιρία, καθώς δεν είχε καμία τέτοια αρμοδιότητα.

«Η προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου όγδοου του ν.2932/2001 (Α΄145) και μόνο ο εκάστοτε υπουργός μπορούσε να προκηρύξει και να συνάψει τέτοια σύμβαση. Το δρομολόγιο αυτό και η σύνδεση των νησιών του Ιονίου με πλοίο ήταν αίτημα των φορέων των νησιών», είπε ο κ. Καλαματιανός και πρόσθεσε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου στο υπουργείο Ναυτιλίας, είχα ως μοναδικό μου στόχο και ενδιαφέρον να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες. Συγκρούστηκα με συμφέροντα και εκτέλεσα τα καθήκοντά μου με εντιμότητα και ακεραιότητα».

Πηγή: newsit.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο