Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”: Κατέστρεψαν τους σωλήνες που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς

Βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου προκάλεσαν άγνωστοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά τους να κλέψουν χάλκινους σωλήνες που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο. Έθεσαν έτσι  για δύο ώρες σε κίνδυνο την ομαλή νοσηλεία των ασθενών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες έκοψαν το σύρμα του νοσοκομείου και προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σωλήνες χαλκού που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Στην προσπάθειά τους να κόψουν τους σωλήνες με αιχμηρό αντικείμενο, προκάλεσαν βλάβη στη μονάδα Vacuum, η οποία παράγει αρνητική πίεση. Αυτό είχε ως συνέπεια για δύο ώρες να κινδυνέψουν δυνητικά ασθενείς που έχρηζαν νοσηλείας με τη συνδρομή της μονάδας Vacuum, η οποία διοχετεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο σε κατάλληλες υποδοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη νοσηλεία των ασθενών με τη συσκευή Vacuum γίνεται συνήθως δύο με τρεις φορές στο οκτάωρο, οπότε ουσιαστικά το δίωρο της βλάβης -έως τη στιγμή της επιδιόρθωσης- ήταν οριακό για το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης επιβεβαίωσε στο ThessToday.gr την απόπειρα καταστροφής στους σωλήνες χαλκού του νοσοκομείου, ωστόσο, εξήγησε ότι η βλάβη επιδιορθώθηκε άμεσα.

«Όντως προσπάθησαν να πάρουν ενδεχομένως τους χάλκινους σωλήνες, είτε του οξυγόνου είτε του Vacuum για τις αναρροφήσεις. Το οξυγόνο δεν έπαθε κάποιο πρόβλημα, αλλά η τάση του Vacuum “έπεσε” για δύο ώρες, με τη βλάβη να επιδιορθώνεται άμεσα», τόνισε ο κ. Τουχτίδης, υπογραμμίζοντας ότι το δίωρο της βλάβης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά.

«Τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups στις κλινικές, μεταφέροντας ηλεκτρικές αναρροφήσεις -που έχουμε προμηθευτεί από πολύ νωρίτερα- στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ακριβώς για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς», δήλωσε ο κ. Τουχτίδης.

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Τα σενάρια για το περιστατικό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν πως στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η βλάβη παρουσιάστηκε σε σημείο όπου η κλοπή χαλκού θεωρείται αδύνατη, ενισχύοντας το σενάριο παρέμβασης αρνητών του κορονοϊού, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο αμφισβήτησης -ακόμη και νεκρών- έχει πάρει διαστάσεις.

Ωστόσο, ο κ. Τουχτίδης υποστηρίζει ότι η πιθανή εμπλοκή αρνητών του κορονοϊού θεωρείται αδύνατη, καθώς ο σωλήνας του οξυγόνου διαθέτει πίεση 13 bar και οποιοσδήποτε επιχειρούσε σκοπίμως και συνειδητά να προκαλέσει βλάβη θα τραυματιζόταν σοβαρά από την υψηλή ψύξη.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η υπόθεση 

Πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι για τον βανδαλισμό στη μονάδα οξυγόνου κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *