Συνάντηση με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κο Χρήστο Τριαντόπουλο.Συζητήθηκαν η εξειδίκευση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας.

Ο κος Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε προσωπικά όσον αφορά τους έμμεσα πυρόπληκτους ότι από τις αρχές Νοέμβρη θα τρέξει η διαδικασία αποζημιώσεων για προϊόντα που αλλοιώθηκαν και μηχανήματα που καταστράφηκαν από τις αυξομειώσεις και τις πτώσεις της τάσης του ρεύματος καθώς και για απώλειες τζίρου.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Αποσαφήνισε ότι οι αναστολές της τάξεως που ήδη τρέχουν είναι για όλες τις επιχειρήσεις όπως και για τις εμπορικές.

Επιμείναμε,

  • Στη δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού,
  • Στη παράταση των επιταγών πέρα τις 31/12/2021
  • Στη ρύθμιση δανείωνΠαράταση του προγράμματος « Γέφυρα » για ένα χρόνο και στη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα οι Τράπεζες δεν εγκρίνουν τα σχετικά αιτήματα των δανειοληπτών.Επίσης όσα δάνεια έχουν βεβαιωθεί στην εφορία να ρυθμιστούν ξεχωριστά,κάτι που είναι επείγον και απαραίτητο, γιατί στο συνολικό ύψος οφειλών, όταν αυτό ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, υπάρχουν ποινικές διώξεις.

Θέματα τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα τα επεξεργαστεί και θα πραγματοποιήσει τηλεδιασκέψεις προς συζήτηση αυτών με τους διευθυντές των τραπεζών.

Ο κος  Χρήστος Τριαντόπουλος εξαιρετικά θετικός ήταν επίσης στο αίτημα μας για την λειτουργία πλωτού ασθενοφόρου στη Βόρεια Εύβοια ώστε να εξυπηρετεί της ανάγκες των κατοίκων της δεδομένου ότι ,

  • Η Βόρεια Εύβοια δεν έχει Νοσοκομείο.

 

  • Υπάρχει μη επαρκής στελέχωση των υφιστάμενων Κέντρων Υγείας.

 

  • Το πεπαλαιωμένο, αργό και δύσκολο έως επικίνδυνο οδικό δίκτυο, καθυστερεί τη μετακίνηση προς την πρωτεύουσα του Νομού, τη Χαλκίδα και το Γενικό Νοσοκομείο αυτής.

 

  • Κατά τόπους αυτού παρατηρούνται επικίνδυνες κατολισθήσεις που οδηγούν σε αναγκαίες περιοδικές παύσεις της κυκλοφορίας, πχ στην περιοχή των Ροβιών.

 

  • Το οδικό δίκτυο κλείνει με απόλυτη συνέπεια με τα πρώτα χιόνια κάθε χρόνο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πχ στην περιοχή του Αγίου.

 

  • Τα δρομολόγια που τελούν τα ferryboat τόσο από το Πορθμείο της Αιδηψού, όσο και από το Πορθμείο του Αγιόκαμπου, αρχίζουν αργά το πρωί και σταματούν νωρίς το απόγευμα, ενώ το κόστος ενοικίασης ferry boat, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία, για τη μεταφορά ασθενούς είναι 800 ευρώ.

 

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη (Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας), του κου Αντώνη Μέγγουλη (Διευθυντή και Νομικού Συμβούλου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), του κου Τζαφέρου Παναγιώτη ( Ειδικός σε Τραπεζικά θέματα ) και της κας Αθηνάς Κουτάντου (Γραμματέα του Συλλόγου Επαγγελματιών Αγίας Άννας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *