Βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα

Την ενοχή της 36χρονης Έφης, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με ομόφωνη απόφαση του έπειτα από οχτώ συνεδριάσεις για την πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι.

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Επιπλέον, η 36χρονη καταδικάστηκε και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Πλέον, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Εισαγγελέας: Ήταν εκδίκηση που έφτανε μέχρι την αποδοχή του θανάτου

Λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στην υπεράσπιση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει».

Κατά τον Εισαγγελέα «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Το χρονικό της επίθεσης που πάγωσε τη χώρα

Η επίθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, έγινε τον Μάιο του 2020, την ώρα που η άτυχη Ιωάννα έφτανε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. Η γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, της είχε στήσει καρτέρι δίπλα από το ασανσέρ. Εκεί, την έλουσε με βιτριόλι…

Η γυναίκα εξαφανίστηκε τρέχοντας. Για την Ιωάννα, εκείνη τη στιγμή άρχιζε ο πιο δύσκολος αγώνας. Ο αγώνας να κρατηθεί στη ζωή. Αφόρητος πόνος και πολλά χειρουργεία.

Η κοπέλα έτρεξε γρήγορα στο φαρμακείο που είναι στη γειτονιά. Εκεί, της έριξαν νερό και προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σωζόταν. Από εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020, ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.

Η εμφάνισή της μπροστά στις κάμερες με την ειδικά μάσκα που τη βοηθάει στην αποκατάσταση του προσώπου της, πάγωσε όλη την Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Και ήταν συνέχεια εκεί… Όπως και σήμερα, που βγήκε η απόφαση για την κατηγορούμενη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η οικογένειά της δικαιώθηκαν -σε ένα βαθμό- με την απόφαση του δικαστηρίου. Δυστυχώς βέβαια, τα σημάδια αλλά και τον πόνο αυτής της επίθεσης, θα τα κουβαλάει πάνω της για την υπόλοιπη ζωή της.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο