Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ μετά την πανωλεθρία του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Βόρεια Μακεδονία με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να παραιτείται από τη θέση του.

FILE PHOTO: Zoran Zaev, at the time North Macedonia’s prime minister, addresses a news conference in Skopje, North Macedonia October 19, 2019. REUTERS/Ognen Teofilovski/File Photo

Συγκεκριμένα συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή (31.10.2021), καθώς έχασε με μεγάλη διαφορά τόσο στον δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας όπου στήθηκαν σήμερα κάλπες.

Λίγο μετά ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και από αρχηγός του κόμματός του.

 

 

«Μαζί με τους πολίτες φέραμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και όταν υπάρχει δημοκρατία υπάρχει ευθύνη. Παραιτούμαι από τον Πρωθυπουργό Βόρειας Μακεδονίας και από τον Πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης», έγραψε ο Ζόραν Ζάφε στο twitter.

Ο Ζόραν Ζάεφ είναι πρωθυπουργός της χώρας από τον Μάιο του 2017. Είχε μάλιστα προαναγγείλει πως αν το κόμμα του έχαvε το μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων θα υπέβαλε την παραίτησή του.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο