Αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Εύβοιας και Κέρκυρας

Με την υπογραφή Συμφώνου Αδελφοποίησης Επιμελητήριο Εύβοιας και Επιμελητήριο Κέρκυρας έθεσαν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, σε ισχυρές βάσεις τη δημιουργία και την καλλιέργεια μόνιμων δεσμών εποικοδομητικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της οικονομίας και την πρόοδο της επιχειρηματικότητας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας που ισχυροποίησε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Εύβοιας με την Κέρκυρα και πιστοποίησε τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των Φορέων που μεγιστοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση  των εμπορικών σχέσεων  των μελών των δύο  Επιμελητηρίων, εδραιώνοντας έναν δεσμό συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δύο περιοχών.

Πέραν αυτών οι δυο Φορείς  – όπως ο τόνισαν τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.  Γεροντίτης Ιωάννης, όσο και ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.  Χονδρογιάννης Γεώργιος – με κοινό γνώρισμα την εκπροσώπηση νησιωτικών περιοχών και τη συνεργασία τους μέσα από τον Επιμελητηριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και από το Δίκτυο των Νησιωτικών Εμπορικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) είναι σε θέση μεταξύ άλλων, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά σημαντικότατες πρωτοβουλίες βέλτιστων πρακτικών για να βοηθήσουν τις Εθνικές ή Περιφερειακές Αρχές στην επεξεργασία του θαλάσσιου αειφόρου σχεδιασμού και να προσφέρουν στην θεμελίωση και την ανάπτυξη δημόσιας πολιτικής. Να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νησιών, με απώτερο στόχο πάντοτε, να λάβει η «γαλάζια» οικονομία τη θέση που της αρμόζει για την τελική διαφοροποίηση των νησιωτικών οικονομιών, την αναβίωσή τους και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα τους.

Η εκδήλωση αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε μια σειρά εκδηλώσεων/δράσεων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας για να τιμήσει τα 170 χρόνια από την ίδρυση του, παρουσία εκπρόσωπων Επιμελητηρίων, άλλων φορέων και οργανώσεων, καθώς και πλήθος πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου.  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους  μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων κ.  Νεκτάριος, ο Σεβασμιότατος καθολικός Αρχιεπίσκοπος-Μητροπολίτης  Κερκύρας Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κ. Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκης Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Γκίκας Στέφανος, οι Αντιπεριφερειάρχες  της ΠΕ Κέρκυρας κ.κ. Ζορμπάς Κωνσταντίνος, Ορφανουδάκης Εμμανουήλ, Ιωάννου Σπυρίδων και Ανδρίωτη  Μελίτα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Μουζακίτης Νικόλαος, η  Δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας κα Υδραίου Μερόπη, ο Δήμαρχος Βορρά κ. Μαχειμάρης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Λέσσης Κωνσταντίνος.

Στο πλαίσιο των εν λόγω εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 29 και 30  Οκτωβρίου έλαβε χώρα και η διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ με θέματα  ημερησίας διάταξης : – Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ενίσχυσης  επιχειρηματικότητας –Έμπρακτη  στήριξη των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων – Αναπτυξιακή προοπτική  της Ελληνικής Οικονομίας – Παραγωγικές  επενδύσεις  και εξωστρέφεια.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν στην Κέρκυρα,  ο Πρόεδρος κ. Γεροντίτης Ιωάννης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κουτσαύτης Σπυρίδων, η εκπρόσωπος του Φορέα στην ΚΕΕΕ κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή και ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Κατσίκας Δημήτριος.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΔΡΑ: Ελ. Βενιζέλου 12- 34100 Χαλκίδα

Τηλ. 2221 0 23510 & 22885

Fax. 2221 0 80918

e-mail:info@eviachamber.grk_makris@eviachamber.gr

www.eviachamber.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *