Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αίσωπος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βαγιάννης, ο Γραμματέας κ.  Κώστας Σταματόπουλος και η Ταμίας κ. Μάνια Αναστασιάδου.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Σύλλογο σχετικά με τα έργα που σχεδιάζει ο Δήμος, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού ιστού και κατ΄ επέκταση στην ενίσχυση του εμπορικού κλάδου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ταχεία εξέλιξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά, καθώς και στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, που περιλαμβάνει την αναβάθμιση οδών και πεζοδρομίων του κέντρου της πόλης, έργο το οποίο έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα έκανε αναφορά στο έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος του ξενοδοχείου «Παλίρροια» έως και τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, για το οποίο έχει υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης του φακέλου. Στο ίδιο πρόγραμμα είναι έτοιμος για υποβολή ο φάκελος της μελέτης για το έργο του ηλεκτροφωτισμού στις πλατείες Αγίου Νικολάου, Αγίας Βαρβάρας και Φριζή. Η ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού έχει σχεδιαστεί και για κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας, όπως στις οδούς Κριεζώτου, Ερμού και Παπαδημητρίου.

Επιπλέον η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα που θα εκτελεστούν στη συνέχεια και θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα πεζών και οχημάτων, όπως η αντικατάσταση των προβληματικών κυβόλιθων στο κέντρο της πόλης και οι ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών.

Τέλος έγινε αναφορά στις εκδηλώσεις του Δήμου ενόψει των Χριστουγέννων και συζητήθηκε ο από κοινού σχεδιασμός δράσεων για την εορταστική περίοδο.

                                                                                                                                                Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                           Δήμου Χαλκιδέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *