Ιωάννα Λιούτα: Διαδηλώνουμε μαζί με τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

Διαδηλώνουμε μαζί με τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και τους νέους και τις νέες για την παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκόβη.
Πυρόπληκτοι από την Εύβοια και όλη τη χώρα σήμερα στην Αθήνα και άλλες πόλεις  συγκεντρώθηκαν καταγγέλλοντας την κοροϊδία  της Πολιτείας και τα «ψίχουλα» που τους έδωσε
Ζητούν αντιπλημμυρικά έργα και σχεδιασμό μέτρων  για να  να επιβιώσουν  στους τόπους τους. Ζητούν αποζημιώσεις 100% για την ολική καταστροφή.Καμένη γη και χαμένες περιουσίες δεν συγκινούν την Κυβέρνηση, που για ακόμα μία φορά χειρίζεται επικοινωνιακά το θέμα.Οι ευθύνες για την  καταστροφή δεν αποδίδονται ,δεν υπάρχουν για την πολιτική ηγεσία .
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να θωρακίσει με αντιπλημμυρικά εδώ και τώρα τη Βόρεια Εύβοια και να στηρίξει στην πράξη, και όχι στα λόγια τους πληγέντες, αποζημιώνοντας τους 100%.
Στην συγκέντρωση για την  κλιματική κρίση, που έλαβε χώρα σε πολλές πόλεις του πλανήτη, στην Αθήνα, από πολιτικούς φορείς ήταν εκεί μόνο το DiEM25 /Μέρα25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΕΚ

 

-Πότε θα κάνουν ουσιαστικές κινήσεις απέναντι στην κλιματική κρίση και όχι πράσινο ξέπλυμα;
-Ποιος θα πληρώσει για την αναγκαία πράσινη μετάβαση, οι φτωχοί ή οι πλούσιοι αυτού του κόσμου;
Με αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα θα ασχοληθεί και η εναλλακτική Σύνοδος COP-OFF που διοργανώνει το DiEM25 στις 14-16 Νοέμβρη με ομιλίες συνοδοιπόρων όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Νόαμ Τσόμσκι, η Κάρολαϊν Λούκας κ.α.
Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι αγώνας ενάντια στην ολιγαρχία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο