Χαλκίδα: Συναντήθηκαν για τον Γιώργο Παπανδρέου – Η ανακοίνωση των υποστηρικτών του

Έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 12.00’ σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, η συνάντηση της αυτοοργάνωσης και φίλων του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και υποψήφιου Προέδρου του κόμματος, με τη συμμετοχή πολλών νέων αλλά και παλιών στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ, από την ευρύτερη περιοχή  της Χαλκίδας.

Συζητήθηκε η πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές και άλλα σημαντικά θέματα, που αφορούσαν το χώρο του κινήματος και τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

 

Γιατί στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

Μεγαλώνει η παράταξη

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα της ηγεσίας ανατρέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζει τα δεδομένα για την παράταξη. Ενεργοποιεί μεγάλη μερίδα προοδευτικών πολιτών που βρίσκονταν στο πολιτικό περιθώριο ή σε άλλα κόμματα.

Η προοδευτική παράταξη μεγαλώνει δίνοντας χώρο στους πολίτες και ρόλο μέσα από τη συμμετοχή, δείχνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς, πείθοντας τους πολίτες με τις ιδέες και τις προτάσεις.

Η προοδευτική παράταξη δεν μεγαλώνει απαξιώνοντας άλλα κόμματα και στιγματίζοντας τις ηγεσίες τους, εκβιάζοντας τη συμμετοχή των απογοητευμένων πολιτών μέσα από τεχνητά διλήμματα.

 

Αδιαπραγμάτευτα προοδευτικός και δημοκράτης

Δεν έχει εξαρτήσεις, δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Δεν κάνει συμφωνίες με κατεστημένα, (μιντιακά, οικονομικά, κλπ) που κρατούν τη χώρα δέσμια των δικών τους συμφερόντων.  Δεν δημιουργεί δίκτυα εξουσίας αλλά δίκτυα πολιτικής. Με τον Παπανδρέου δεν θα έχουμε λίστα Πέτσα, θα έχουμε Διαύγεια.

Υπηρετεί με συνέπεια ιδέες, αρχές, αξίες. Προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας. Μπορεί να μιλήσει για τα προβλήματα και τις προκλήσεις, προτείνοντας λύσεις. Για την καταπολέμηση των κάθε είδους ανισοτήτων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε αδύνατης ομάδας και κοινωνικά αποκλεισμένων.

 

Ηγέτης

Γιατί, σε μια εποχή που απαιτούνται διεθνείς συνεργασίες και γεωπολιτικές συμμαχίες, έχει τη γνώση, τη βούληση και το κύρος να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και τη σοσιαλδημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ιστορική μας αποστολή επιβάλλει την οικοδόμηση μίας μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στους πολίτες και τη χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια, με απαντήσεις στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *