Ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Δήμο Χαλκιδέων

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, με σκοπό να μας υπενθυμίζει τη μεγάλη συχνότητα εμφάνισης της πάθησης σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία και αναγκαιότητα πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσής της.

Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας, Δημόσιας Υγιεινής κι Εθελοντισμού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Εύβοιας, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, σχετικά με την πάθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας.

Ειδικοί ιατροί θα παρουσιάσουν τον ορισμό, τις μορφές, τους παράγοντες εμφάνισης, τους τρόπους πρόληψης και τις επιπλοκές της πάθησης και θα ακολουθήσει συζήτηση. Ομιλητές θα είναι ο κ. Αλμπανόπουλος Κωνσταντίνος, Χειρούργος – Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γκινάλας Παναγιώτης, Οφθαλμίατρος, η κα.Κατσαρόλη Ιωάννα, Διατροφολόγος, ο κ. Βασιλόπουλος Ιωάννης, Αγγειοχειρούργος και η κα Δήμου Δήμητρα, Ειδική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test).

                                                                                                                                                Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                           Δήμου Χαλκιδέων

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο