Βασίλης Ευθυμίου: Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του «Ξένιος Ζευς»

Διαβάστε παρακάτω, την επιστολή του Προέδρου:

Καλησπέρα σας,
Να σας ευχαριστήσω όλους για την τεράστια επιτυχία που καταγράψαμε στο νομό μας , συμμετέχοντας στη Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.
Τα προβλήματα και οι ανησυχίες κάθε κλάδου πρέπει να λύνονται με προτάσεις, συζητήσεις και ειλικρινή διάλογο.
Το χθεσινό κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης ήταν για όλους πολύ οδυνηρό. Η αναστολή λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι πολύ βαριά απόφαση. Στερείς από πολλές οικογένειες το μεροκάματο. Στερείς από την δική σου οικογένεια τη βιωσιμότητα της. Δεν υπάρχουν ψυχικά αποθέματα για διαλόγους και συζητήσεις. Ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματα του άμεσα και γρήγορα. Το μέγεθος και η έκταση του καθολικού κλεισίματος των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα δίνει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και δείχνει το ειδικό βάρος που έχει η Εστίαση στη Χώρα μας. Η δεκαετή οικονομική κρίση, και στη συνέχεια η διετή υγειονομική έχουν εξαθλιώσει τις επιχειρήσεις.
Η μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν το 90% της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην χώρα μας είναι εξαντλημένες. Δεν αντέχουν άλλους περιορισμούς και άλλες υποχρεώσεις. Θέλουν πραγματικές τομές στα δομικά τους προβλήματα ώστε να καταστούν και πάλι βιώσιμες,  χωρίς παραβατικότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αντιμετωπίζει επικοινωνιακά τον κλάδο της εστίασης,  θα πρέπει να δώσει λύσεις ουσίας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Νομοθετικό πλαίσιο, στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό που διέπουν τον κλάδο.
Εμείς πραγματοποιούμε λειτούργημα, δεν είμαστε απλά επιχειρήσεις. Εμείς δίνουμε χαρά στον κόσμο δεν νομιμοποιούμαστε να του τη στερούμε. Τα προβλήματα μας είναι τεράστια αλλά οι λύσεις δεν έρχονται από το δρόμο. Για πρώτη φορά ο κλάδος μας έχει την δυνατότητα από μόνος του, να εκπροσωπηθεί από μορφωμένους και νέους ανθρώπους και επαγγελματίες,  που μπορούν τεχνοκρατικά να υποστηρίξουν τα αιτήματα μας. Αυτά μεταφέραμε μέσα στο Μαξίμου χθες. Όσο για το σωματείο μας που παρευρέθηκε στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με άλλους  50 Προέδρους  Συλλόγων Εστίασης από όλη την Ελλάδα,  δεν επιλέχτηκε τυχαία να εκπροσωπήσει  όλη την Ελλάδα στη συνάντηση μαζί με τον Πρόεδρο της Πάτρας και της Καλαμάτας!!! Η δυναμική του Σωματείου μας έχει αναγνωρισθεί από όλους και αυτό οφείλεται κυρίως σε εσάς και στη συσπείρωσή μας .  Επειδή ακούω πολλά και διαβάζω πολλά, πρέπει να γνωρίζετε όσοι δεν γνωρίζουν, μέσα σε ένα χρόνο σαν Σωματείο έχουμε διαπραγματευτεί τις επιστρεπτέες, τα ενοίκια, τις δόσεις, τις αναστολές των εργαζομένων και πολλά αλλά πράγματα,  που οι αποφάσεις από τους κρατούντες δεν παρθήκαν τυχαία. Άλλες φορές εισακουσθήκαμε με επιτυχία και άλλες χωρίς.
Είμαστε παρόν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, με όλους τους Υπουργούς, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο από εμάς και τις οικογένειες μας,  χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες, και με μοναδικό στόχο την βιωσιμότητα του κλάδου γιατί το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και  στο ΔΣ του ‘’ΞΕΝΙΟΥ ΖΕΥΣ’’, που με έχει στηρίξει  από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *