Μητροπολίτης Ζακύνθου: Απαγόρευσε στους «αρνητές» ιερείς να εξομολογούν

Το ’πε και το ’κανε ο μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος, ο οποίος προχώρησε στην επιβολή πνευματικών επιτιμίων σε όσους ιερείς (οχτώ στον αριθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες) που δεν εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19.

Ο ιεράρχης τους απαγόρευσε μέχρι νεωτέρας το δικαίωμα να εξομολογούν, τονίζοντας ότι «πως οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα και πολύ περισσότερο να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες είχε στείλει τελεσίγραφο σε 14 ιερείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ειδάλλως τους προειδοποιούσε ότι θα τεθούν σε αργία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ως φαίνεται αναγκάζονται να λάβουν και άλλοι μητροπολίτες, όπως ο Μυτιλήνης Ιάκωβος, προκειμένου να συμμορφωθούν οι αρνητές ιερείς και να εμβολιαστούν τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για την προστασία των πιστών.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν έχει ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ’, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».
Πηγή: enikos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο