Ο Γ. Γεροντίτης στις εργασίες της 94ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒ

Στις εργασίες της 94ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ) στις 1 Δεκεμβρίου 2021, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Βασίλειος Βαρελάς συνοδεύοντας την αποστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος της Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Η ετήσια γενική συνέλευση του ΚΕΒΕ πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Υπουργών, αρχηγών και εκπρόσωπων κομμάτων, βουλευτών, κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απεύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος αναφέρθηκε στις οικονομικές στοχεύσεις της κυβέρνησης καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις και τις απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου για την οικονομία και στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Την ανάγκη της περαιτέρω σύσφιξης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και την ευρύτερη συνεργασία των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, απέναντι στις προκλήσεις της εποχής τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Προκλήσεις όπως η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση των δύο οικονομιών μετά από μια πρωτόγνωρη σε διάρκεια και ένταση υγειονομική κρίση, η προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ψηφιακή και τεχνολογική επανάσταση, το μέλλον της ενέργειας, οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας  κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Βασίλειος Βαρελάς, αξιοποιώντας την ΓΣ του ΚΕΒΕ, είχαν επαφές με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Επαφές ιδιαίτερα γόνιμες, που έγιναν στο πλαίσιο των βάσεων που έχουν ήδη τεθεί από τον Νοέμβριο του 2010 με την αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας και είχαν στόχο τη διεύρυνση και την εμβάθυνση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των κυπριακών επιχειρήσεων με τις ευβοϊκές, δεδομένων των ακατάλυτων αδελφικών δεσμών, των κοινών προκλήσεων, των σπουδαίων πλεονεκτημάτων και δυνατότητων που οι δύο πλευρές διαθέτουν.

Η αποστολή της ΚΕΕΕ, την προηγούμενη ημέρα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, με την Διοίκηση του ΚΕΒΕ, παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κας Νατάσας Πηλείδου, και του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου, κατά την οποία υπήρξε κοινή αναγνώριση της ανάγκης δημιουργίας ενός διμερούς, Ελληνο-Κυπριακού Επιμελητηρίου, για το οποίο θα εργαστούν οι δύο πλευρές τους επόμενους τρεις μήνες. Τέθηκαν, ακόμη, οι βάσεις για τη διοργάνωση επιχειρηματικών φόρουμ – ενός στην Αθήνα και ενός στη Λευκωσία – με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων, ενώ προγραμματίστηκαν επιπλέον συντονισμένες ενέργειες με στόχο οι ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω συνεργασίας με τις κυπριακές, να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά της Μέσης Ανατολής, και αντίστοιχα οι κυπριακές επιχειρήσεις, μέσω συνεργασίας με τις ελληνικές, να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά των Βαλκανίων.

Την ίδια ημέρα η αποστολή της ΚΕΕΕ, παραβρέθηκε στην Λεμεσό στην ετήσια εκδήλωση βραβείων κυπριακής επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΚΕΒΕ.

Πέραν των ανωτέρω και με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ, η αποστολή της ΚΕΕΕ, επισκέφτηκε τη Δερύνεια, ζητώντας να επέμβει η Ευρώπη ώστε να λυθεί το θέμα της Αμμοχώστου και οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους, ενώ κατάθεσε στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων, ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα Τιμής για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο