Μητσοτάκης για Βόρεια Εύβοια: Νέος δρόμος από την Χαλκίδα στην Στροφιλιά

Ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο μετακίνησης των κατοίκων ανακοίνωσε από την Ιστιαία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα από την Χαλκίδα στην Στροφιλιά ο οποίος θα έχει τέλος τον δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών. «Ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντική την πρόσβαση από την Βόρεια Εύβοια στην Χαλκίδα και θα αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην Βόρεια Εύβοια», όπως είπε. Τόνισε ακόμα ότι είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό εδώ και χρόνια. «Κάθε κρίση είναι και ευκαιρία και θα σταθούμε δίπλα στην βόρεια Εύβοια. Θα κινηθούμε γρήγορα για να εκπονηθούν οι μελέτες και να δημοπρατηθεί. Εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Η οδική πρόσβαση είναι το κλειδί για την μετάβαση της Βόρειας Εύβοιας σε μια νέα αναπτυξιακή εποχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ευχαρίστησε τον Σταύρο Μπένο για την θέρμη και τον ενθουσιασμό και την θετική ενέργεια που εκπέμπει, όπως είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο άνθρωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας ανασυγκρότησης. Από όπου έχει περάσει μπορεί να υλοποιεί αυτά που λέει. Καμία από τις μελέτες που δρομολόγησε δεν έμεινε στο ράφι. Έχει την δυνατότητα να βλέπει ολιστικά την δυνατότητα ανασυγκρότησης μιας περιοχής».

Κάνοντας την αυτοκριτική του είπε ότι «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια τεράστια φυσική και οικολογική καταστροφή. Γνωρίζετε τις προσπάθειες που έγιναν να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά αλλά δεν τα καταφέραμε και δυστυχώς αυτή η μεγάλη φωτιά μας ξεπέρασε. Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε μόνο για την ανασυγκρότηση της περιοχής αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή»

Για το σχέδιο, τόνισε ότι έχει ολιστικό χαρακτήρα. «Η δουλειά που έχει γίνει στο δάσος δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν βοηθήσει λίγο ο καιρός θα έχει επιτευχθεί ένα μέρος της φυσικής αναγέννησης.

Για τον τουρισμό είπε ότι θα μπορούσε να προσφέρει πλούτο στην Αιδηψό 12 μήνες το χρόνο.

«Όλοι μας θα κάνουμε την προσπάθεια στο μέτρο που μας αναλογεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός και μίλησε για μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *