Καταστήματα εστίασης παραλιακού μετώπου Ερέτριας: Αποδείχθηκε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να βοηθήσει τις πληττόμενες περιοχές της

Διαβάστε παρακάτω, την ανακοίνωση για τις καταστροφές της 10ης Οκτωβρίου και ποια ήταν η απάντηση της Πολιτείας:

Οι ξαφνικές και πρωτοφανείς καταστροφές που δέχθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2021 το παραλιακό μέτωπο της Ερέτριας από την απίστευτη θεομηνία, ισοπέδωσε τις υποδομές στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων Εστίασης και όχι μόνο, και από θαύμα γλυτώσαμε τον σοβαρό τραυματισμό πελατών και υπαλλήλων.
Ο δήμος της Ερέτριας με τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Τσώκο ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και τις φωτογραφίες από την καταστροφή αυτή,  και να τα αποστείλει στην Περιφέρεια η οποία με τη σειρά της τα διαβίβασε στην ΔΑΕΦΚ(Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων φυσικών Καταστροφών)-ΚΕ .
Ο κ. Τσώκος έκανε  μια πολύ σοβαρή δουλειά και προσπάθησε  να καταγραφούν λεπτομερώς όλες οι ζημιές και να κοινοποιηθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Τελικά αποδείχθηκε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να βοηθήσει τις πληττόμενες περιοχές της. 

Έκπληκτοι  δεχθήκαμε ένα έγγραφο από το υπουργείο που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ερέτριας, το οποίο έλεγε ότι για να οριοθετηθεί μια περιοχή ως πληττόμενη από φυσικές καταστροφές θα πρέπει να πλημμυρίσει εντός των κτιρίων και μόνο τότε θεωρείτε ως φυσική καταστροφή. Δηλαδή όλα αυτά που πήρε και σήκωσε ο ανεμοστρόβιλος δεν θεωρούνται φυσική καταστροφή, και έπρεπε να επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή μας για να αποζημιωθούμε.

Από τη μεριά μας, ως ιδιοκτήτες των καταστημάτων Εστίασης του παραλιακού μετώπου Ερέτριας, ευχαριστούμε και πάλι τον Αντιδήμαρχο κ. Τσώκο Ευάγγελο,  τον Πρόεδρο Βασίλη Ευθυμίου και το Σωματείο Εστίασης Ευβοίας ‘’Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ’’ που συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις προσπάθειες, και βρίσκονται συνεχώς δίπλα μας σε κάθε μας πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *