Ο Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα της «ευλογιάς των πιθήκων»

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας εξετάζουν οι υγειονομικές Αρχές.

Briefing held by the Ministry of Health, regarding the daily number of new patients, hospitalised and diseased caused by the New Coronavirus (Covid-19), in Athens, on Sep. 1, 2020 / Ενημέρωση απο το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τους νέους αριθμούς ασθενών, διασωληνωμένων και νεκρών απο το Νέο Κορονοϊό (Covid-19), στην Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου, 2020

Πρόκειται για νεαρό Άγγλο τουρίστα που παραθέριζε στην Κεφαλονιά. Ο ίδιος και η ασυμπτωματική σύντροφός του μεταφέρθηκαν -με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης- στην Αθήνα με αεροπλάνο C-130.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής Παθολογίας από την 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικόν», Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ της ίδιας κλινικής Αναστασία Αντωνιάδου, είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «ευλογιάς των πιθήκων» στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο