Χαράλαμπος Σφέτσας: Όνειρο η ανάδειξη του φαινομένου του Ευρίπου και η τουριστική προβολή της Χαλκίδας

Ένας πρώην υψηλόβαθμος αστυνομικός, ο κ. Χαράλαμπος Σφέτσας, έχει κάνει στόχο ζωής την ανάδειξη του μοναδικού φαινομένου του Ευρίπου, με στόχο την προσέλκυση τουρισμού στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και γενικότερα στην Εύβοια.

Ο  κ. Σφέτσας για εκείνους που δεν γνωρίζουν, διατέλεσε Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και μάλιστα θεωρείται από ένας από τους πλέον ικανούς αστυνομικούς, που πέρασαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και από τους πιο αγαπητούς.

Εδώ και λίγα χρόνια, ασχολείται με το φαινόμενο του Ευρίπου, γράφοντας και αναλαμβάνοντας δράσεις, για την Τουριστική προβολή της Χαλκίδας, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα.

Μία από τις σημαντικές προτάσεις του, είναι να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή, το τεταρτημόριο κάτω από τη συρταρωτή γέφυρα του Ευρίπου, ως προς την ανάπτυξη της Χαλκίδας.

Κάτι βέβαια, που είναι ένα μεγάλο όνειρο για την πόλη, αλλά και πολλούς παράγοντές της, όμως το θέμα έχει «κολλήσει» στη γραφειοκρατία και τα χρήματα που απαιτούνται.

Ωστόσο, χωρίς σχεδόν καμία βοήθεια από το κράτος, ο κ. Χαράλαμπος Σφέτσας, έχει κάνει σπουδαία δουλειά, με τη συνεργασία ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο και στόχος τους είναι η Τουριστική ανάδειξη του μοναδικού αυτού φαινομένου στον κόσμο.

Ενώ, με κάθε ευκαιρία ξεναγεί και εξηγεί το φαινόμενο σε επισκέπτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον δικό τους μοναδικό αλλά τρόπο.

Δεν είναι λίγες οι συνεντεύξεις του σε Μέσα ενημέρωσης, που κατά καιρούς τον έχουν προσεγγίσει και υλικό από αυτές, υπάρχει στο YOUTUBE, σε site και στην ΕΡΤ.

Ας ευχηθούμε για το καλό της πόλης, η Πολιτεία να βρει επιτέλους τρόπο να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση και να αξιοποιήσει σε συνδυασμό με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκιδέων, τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες ανθρώπων όπως ο κ. Σφέτσας, αλλά άλλων που προωθούν τον τόπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο