Η Έλενα Βάκα έπαυσε από Αντιδήμαρχο την Σοφία Χονδρογιάννη

Το… ραγισμένο γυαλί  μεταξύ τους, έσπασε σήμερα το πρωί με μία ανακοίνωση από το Δήμο Χαλκιδέων.

Πιο συγκεκριμένα, με μία επιστολή προς τα ΜΜΕ η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα, το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου έπαυσε από Αντιδήμαρχο Υγείας και Εθελοντισμού, την Σοφία Χονδρογιάννη, επεξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε προέβη στην απόφαση αυτή.

Ταυτόχρονα, την διέγραψε και από Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής της.

Διαβάστε παρακάτω:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση της Δημάρχου, η κ. Σοφία Χονδρογιάννη:

  1. Κατ’ επανάληψη έχει αμφισβητήσει τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και την αποτελεσματικότητά της, δημοσίως κατά την άσκηση των καθηκόντων της, όπως επίσης έχει αμφισβητήσει και την προσφορά όλων των 45 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Χαλκιδέων, λέγοντας συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική συνέντευξη ”γιατί τον πήρα την τρίτη χρονιά της Δημοτικής Αρχής τον εθελοντισμό, από τη στιγμή που κανείς από τους 45 άλλους αιρετούς δεν έχει ασχοληθεί ούτε μισή ώρα εθελοντικά”.
  2. Η συμπεριφορά της καθίσταται αντίθετη με τις αρχές και τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το κλίμα συνεργασίας.
  3. Διαπιστώνεται σοβαρό θέμα παντελούς διάθεσης συνεργασίας με τη Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη και την αρχή της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου, από πλευράς Αντιδημάρχων.

Μετά την ανωτέρω απόφαση, θα ακολουθηθεί από τη Δήμαρχο η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, για τη διαγραφή της ανωτέρω Δημοτικής Συμβούλου από μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε».

 

Να υπενθυμίσουμε, πως χθες η κα Χονδρογιάννη είχε αναρτήσει στο facebook σχόλιο, στο οποίο ανέφερε:

Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγάλη υπομονή…

Με δίδαξε η ζωή μου, Δόξα τω Θεώ!

Όμως κύριε Βασίλης Γουρνής δεν μπορώ να παρακαλάω μήνες για να ανοίξει κομμάτι δημόσιου δρόμου 100 μέτρων, ανηφορικό στα Μακεδονικά, για να προσεγγίζουμε ζευγάρι ηλικιωμένων & τον ασθενή γιο τους… Σας παρακαλούσα με ευγένεια, πολλές φορές & με γράψατε, αφού με κοροϊδεύατε συστηματικά. Δεν είμαι φαίνεται στους αγαπημένους της δημάρχου μας Elena Vaka μιας κι ούτε εκείνη έχει χρόνο να μου απαντήσει.

Ο καθαρισμός του δρόμου έγινε λοιπόν από εθελοντές που διέθεσαν μια ολόκληρη μέρα τους. Προτείνω καλοπροαίρετα, να ιεραρχείτε τις περιπτώσεις & να κρατήσετε λίγη…ΑΝΘΡΩΠΙΆ, όση δουλειά ή τίτλους κι αν έχετε.

Συντονιστείτε κι οργανωθείτε. Άραγε, σκεφτήκατε ποτέ, ότι είμαστε συνεργάτες & δέχομαι καθημερινά παράπονα από συμπολίτες μας, για τα οποία δεν ευθύνομαι καν;; Τρία χρόνια λέμε τα ίδια… Ακούει κανείς???

Όπως ήταν λογικό, η ένταση έφτασε στο απροχώρητο και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από δεκάδες χρήστες.

Έτσι, στην ουσία τελείωσε με εκκωφαντικό θόρυβο, η συνεργασία που είχαν η Δήμαρχος κα Βάκα με την κα Χονδρογιάννη, στο Δήμο της πόλης.

Αξίζει να σημειώσουμε όμως, πως αν μη τι άλλο, η πρώην πλέον Αντιδήμαρχος μπορεί να έχασε τη θέση της… η πράξη της όμως απαιτούσε θάρρος και πολλοί ήταν εκείνοι που τη σχολίασαν θετικά.

Τέλος, ο επίλογος δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από την κα Χονδρογιάννη, που έγραψε στο facebook:

…Γρήγορες οι εξελίξεις για όσους λένε αλήθειες: σήμερα λοιπόν (με αφορμή την χθεσινή μου ανάρτηση για αιτήματα μου, που αγνοούνται συστηματικά τρία χρόνια, η κυρία Δήμαρχος με έπαψε από τα καθήκοντά μου ως Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας κι Εθελοντισμού & επιπλέον από το συνδυασμό “ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ “. Άραγε άλλαξε τίποτα στα τρία χρόνια που πέρασαν?
Με την παρούσα ανάρτηση, μετά από την σταθερή, επιτηδευμένη έλλειψη επικοινωνίας που η ίδια καλλιεργούσε & την υποτίμηση του έργου μου, δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου. Υπενθυμίζω ότι είμαι αιρετή, σε άριστη σειρά.
Παραμένω στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης & θα υπηρετήσω τα συμφέροντα των πολιτών, όπως πάντοτε έκανα στη ζωή μου, με δυνατή φωνή & ανιδιοτέλεια. Καλημέρα Χαλκίδα! 💐

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο