Χατζηγιαννάκης: Μέσα από την απαξίωση των ΔΕΥΑ η ΝΔ προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκίδας Χρήστο Κούκουρα είχε σήμερα ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ μετέφερε το μείζον πρόβλημα των 5.500 εργαζόμενων σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, καθώς βρίσκονται μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, και δεν έχουν τα πλεονεκτήματα ούτε των δημοσίων, ούτε των ιδιωτικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται εφάπαξ.

Όσον αφορά τη Χαλκίδα, η πραγματικότητα που βιώνει η ΔΕΥΑΧ, όπως ανέφερε ο κ. Κούκουρας, είναι παρόμοια με τις υπόλοιπες της χώρας, καθώς ενώ υπάρχουν 186 οργανικές θέσεις εργάζονται μόνο 90 άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο έντεκα τεχνικοί και στην αποχέτευση να υπάρχει μόνο ένας εργάτης.

Από την πλευρά του, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι η πολιτική της ΝΔ ήταν εξαρχής εμφανής, καθώς η κυβέρνηση απαξιώνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις ΔΕΥΑ, με σκοπό να ιδιωτικοποιήσει ένα απαραίτητο δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το υπέρογκο ενεργειακό κόστος στις ΔΕΥΑ καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ παρότι γνωρίζει την κατάσταση δεν δίνει καμία λύση, στραγγίζοντας τα οικονομικά των ΔΕΥΑ, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ επεσήμανε σχετικά ότι το κόστος του ρεύματος και μόνο πλέον υπερβαίνει κατά πολύ τις μισθοδοσίες όλων των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *