Χαλκίδα: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές, μέσω ΕΣΠΑ, στους Παιδικούς Σταθμούς

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές, μέσω ΕΣΠΑ, στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κ.Δ.Α.Π. και τα Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την

ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 23:59 το βράδυ.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών taxisnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (https://www.eetaa.gr/).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Επισημαίνεται ότι:

  • Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).
  • Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και οι αιτούντες που είναι ΑμεΑ.
  • Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας κι Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη, από την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών), από ώρα 08:00 έως και ώρα 17:00, στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Οργανισμού στο 22210 20241.

                                                                                                                                Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                           Δήμου Χαλκιδέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *