Λάρισα: Θρήνος για την απώλεια της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου

Θρήνος επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό, όπως και στη Λάρισα, για την απώλεια 19χρονης πρωτοετούς ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Το larissanet.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, επιβεβαιώνοντας ότι η Ναυτική Δόκιμος κατάγονταν από τη Λάρισα.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί από το ΓΕΝ η παρακάτω ανακοίνωση με πληροφορίες για το συμβάν:

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η πρωτοετής ναυτική δόκιμος Κ.Ε., η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία από τη στιγμή που ενημέρωσε πως δεν είναι καλά. Μετά την εμφάνιση του πυρετού, παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία. Ελέγχονται, την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες πως η νεαρή είχε νοσήσει με κορωνοϊό πρόσφατα.

Στον εκπαιδευτικό πλου όπου συμμετείχε, συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς». Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς».

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί από ποια αιτία προκλήθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ άλλοι δύο σπουδαστές στο ίδιο πλοίο παρουσίασαν πυρετό αλλά σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ τα δύο συμβάντα αποσυνδέονται καθώς οι σπουδαστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *