Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας»

Η 20η Οκτωβρίου είναι η ημέρα εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και παράλληλα, με απόφαση της Πολιτείας, έχει θεσμοθετηθεί ως η «Ημέρα της Αστυνομίας».

Στη κεντρική εκδήλωση σήμερα (20-10-2022) το πρωί στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, τελέστηκε Δοξολογία, μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κκ Συμεών και παρέστησαν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών, Αυτοδιοικητικών και Δικαστικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Ακολούθως αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Σπυρίδωνας Σκλάβος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κκ Συμεών και απευθυνόμενος σε όλους τους παρισταμένους που τίμησαν την Τελετή της Δοξολογίας, τόνισε πόσο σημαντική είναι η αποστολή που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ακολούθησε λιτή δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, όπου ο κ. Γενικός, κατά την πρόποση, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και επισήμανε ότι:

«Εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί προερχόμαστε από εσάς, είμαστε σώμα από το σώμα σας και σας αγαπάμε διότι η αγάπη όπως πολλάκις κηρύττει ο Σεβασμιώτατος είναι προσφορά, είναι καθήκον, είναι υποχρέωση, διότι αν δεν αγαπάς δεν μπορείς να προσφέρεις».

Ο κ. Γενικός προέτρεψε τους Αστυνομικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, να είναι ένστολοι με εμφανή την παρουσία τους στις Περιφέρειές τους, να είναι στους δρόμους, στις πλατείες, στην ύπαιθρο, παντού, έτσι ώστε να τους βλέπουν οι συμπολίτες μας και να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ όσοι έχουν στο νου τους κάποια έκνομη ενέργεια, να αποτρέπονται να την υλοποιήσουν.

Επίσης αναφέρθηκε στους αφυπηρετήσαντες συναδέλφους λέγοντάς τους ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα σπίτια τους και αποτελούν κεφάλαιο και παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους, ενώ αναφέρθηκε και στους πεσόντες, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, συναδέλφους Αστυνομικούς και τόνισε ότι έχουμε ιερή υποχρέωση να μην τους ξεχνάμε, τιμούμε την μνήμη τους και πάντα θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στις οικογένειες και στους οικείους τους.

Ανάλογες δοξολογίες τελέστηκαν σήμερα το πρωί, σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Δικαστικών Αρχών, του Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2022, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *