Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Πότε θα γίνουν οι δεύτερες

Την ημερομηνία των εκλογών, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Όπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου. Και πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου.

«Η δική μας δουλειά συνεχίζεται»

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ’ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Αυτή η επιλογή συνυπολογίζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, διευκρίνισε.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η δική μας δουλειά συνεχίζεται».

Σίγουρα από αυτή δεν έλειψαν λάθη, αλλά είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σύνθημα μας από εδώ και πέρα», είπε ο πρωθυπουργός, «είναι ότι προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».

«Η πρώτη κάλπη θα δείξει… και η δεύτερη θα…»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα «βήματα που έκανε η χώρα» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα αλλάζει» και ότι η κυβέρνηση υλοποίησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σε ένα εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό». Μάλιστα, έφερε ως αντιπαράδειγμα αυτό της γειτονικής Βουλγαρίας που έχει πάει σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αναρωτιέμαι αν αυτό χρειαζόμαστε σήμερα στη χώρα μας», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

«Συνεπώς αυτοδύναμη η ΝΔ, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό

Τι συζητούν στο υπουργικό

Στην ατζέντα του υπουργικού περιλαμβάνονται τα εξής:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού

δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα

ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Πηγή: tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *