Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή στον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας Rust

Ο βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία Rust, στα γυρίσματα της οποίας ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε άθελά του και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στην υπόθεση αυτή. Ο Ντέιβ Χαλς δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της αμέλειας στη χρήση φονικού όπλου.

Ο Χαλς ήταν εκείνος που έδωσε στον ηθοποιό, στις 21 Οκτωβρίου 2021, ένα όπλο που υποτίθεται ότι είχε άσφαιρα. Ο Μπάλντουιν πυροβόλησε, σκοτώνοντας την Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο 63χρονος Χαλς του είχε πει ότι το όπλο ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

Στον Άλεκ Μπάλντουιν και την οπλουργό της ταινίας Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς βρέθηκαν οι πραγματικές σφαίρες στα γυρίσματα, σε ένα ράντσο του Νέου Μεξικού, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ακριβώς για να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ ήταν εκείνη που έβαλε τη σφαίρα στο όπλο που χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο Μπάλντουιν.

Η εισαγγελέας Κάρι Μορισέι είπε σήμερα ότι ο Ντέιβ Χαλς, ο οποίος είχε αναλάβει επίσης και τον ρόλο του «συντονιστή ασφαλείας» των γυρισμάτων και κατά συνέπεια ήταν «η τελευταία γραμμή άμυνας», δεν έλεγξε όλες τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές.

Δηλώνοντας ένοχος σήμερα, ο βοηθός σκηνοθέτη δέχτηκε επίσης να καταθέσει για την υπόθεση σε μελλοντικές δίκες.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *