Σπαρτιάτες: Άρση ασυλίας αποφάσισε η Ολομέλεια

Το πράσινο φως για την άρση ασυλίας των βουλευτών των Σπαρτιατών, προκειμένου οι «11» να καταθέσουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να δώσουν εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη, άναψε πριν από λίγο η Βουλή.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 286 βουλευτές εκ των οποίων οι 285 ψήφισαν υπέρ της άρσης και μόλις 1 καταψήφισε, επομένως οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών θα καταθέσουν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

«Πρώτα ως άντρας και ως πολιτικός τιμώ τα παντελόνια που φοράω, δεν χειραγωγούμαι, δεν καθοδηγούμαι»

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Πυρά σε όλες τις κατευθύνσεις

«Πρώτα ως άντρας και ως πολιτικός τιμώ τα παντελόνια που φοράω, δεν χειραγωγούμαι, δεν καθοδηγούμαι», είπε ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας.

Αυτή τη φορά δεν ήταν καταγγελτικός προς τους βουλευτές του, δεν μίλησε για «greek mafia» αλλά επιτέθηκε στα υπόλοιπα κόμματα.

Επιτέθηκε στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο από την αρχή είχε ζητήσει να μην δοθεί η χρηματοδότηση σε συγκεκριμένο κόμμα. «Εσείς που χρωστάτε 400 εκατομμύρια εγκαλείτε εμάς; Τι κάναμε για να μην πάρουμε τα χρήματα;» είπε ο Βασίλης Στίγκας και πρόσθεσε «βγήκε ο Ηλίας Κασσιδιάρης και είπε ότι μας στηρίζει και τον ευχαριστήσαμε»

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στα υπόλοιπα κόμματα. Ο Βασίλης Στίγκας μάλιστα έκανε λόγο και για «μια κοινωνική, ειρηνική επανάσταση»

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *