Σεισμός: Κόντρα πολλών ρίχτερ ανάμεσα σε Παπαδόπουλο και Τσελέντη

Αιχμηρές αναρτήσεις από τους δύο σεισμολόγους με αφορμή το λάθος του Γεωδυναμικού στο σεισμό στις Στροφάδες.

Ηεξήγηση που έδωσε το Γεωδυναμικό για το λάθος μέγεθος του σεισμού στις Στροφάδες, που προκάλεσε νέα ένταση ανάμεσα στους σεισμολόγους.

Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του ανέφερε: «To θρίλερ με το δήθεν διπλό σεισμό στο θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου έληξε. Αρχικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανακοίνωσε 2 σεισμούς μεγεθών 5,6 και 5,7. Τελικά, μετά από μισή ώρα ανακοίνωσε 4,5 και 5,7. Τέτοια σφάλματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει να εξαλειφθούν. Δημιουργούν σύγχυση και δυσκολεύουν την αξιολόγηση.

Ως προς την ουσία, προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι αν ο 5,7 ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει κάνει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν. Θα επανέλθω όταν συλλεγούν περισσότερα δεδομένα».

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Τσελέντης απάντησε με δική του ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Περί καταγγελιών του γνωστού λασπολόγου ότι το γεωδυναμικό δεν έκανε καλά τη δουλειά του

Νισάφι ποια με αυτόν τον δήθεν καθηγητή σεισμολογίας συνταξιούχο Φυσιογνωστη πρώην υπάλληλο του Γεωδυναμικού που δεν σεβάστηκε το χώρο που έφαγε ψωμί και συνεχώς βγαίνει στα ΜΜΕ και μας κατηγορεί τόσο λόγο επιστημονικής ανεπάρκειας όσο και λόγο εμπάθειας.

Μιλά ο άνθρωπος που έχει κάνει προβλέψεις για όλη την Ελλάδα και αν συμβεί κάποιο γεγονός θα βγει και θα μας πει ότι το πρόβλεψε. Πριν ένα χρόνο μου πήρε 5 μήνες να ηρεμήσω τη Θήβα που μίλαγε για 7 Ρίχτερ. Δε σέβεται ούτε τη τουριστική περίοδος τινάζοντας το τουρισμό στον αέρα.

Διαβάστε λοιπόν ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣ να δείτε τι έγινε με τον πρωινό σεισμό και βγάλτε τα συμπεράσματα σας».

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *