«Ναι» σε Προανακριτική για τα Τέμπη, κόκκινη κάρτα για ακρίβεια – Βλέπει κορυφή ο «Κανένας»

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν μα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, μια μεγάλη πλειοψηφία (61%) παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα που έχουν θέσει σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ναι» σε Προανακριτική για τα Τέμπη, κόκκινη κάρτα για ακρίβεια – Βλέπει κορυφή ο «Κανένας»

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη. Παρ΄ όλα αυτά, το 51% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να πάμε σε πρόωρες εκλογές. To 35%, πάντως, δηλώνει ότι το θέλει.

Προβάδισμα για τη ΝΔ

Στο διάστημα 1-3 Απριλίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Ένα ισχυρό 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπή για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Μόλις το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, μακράν στην κορυφή βρίσκεται η ακρίβεια και τα οικονομικά.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κορυφή βλέπει ο «Κανένας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *