Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα βγει το exit poll – Πότε αναμένεται η πρώτη εκτίμηση

Ευρωεκλογές σήμερα και οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έως τις 7 το απόγευμα θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες. Με το κλείσιμό τους θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς  (ΕΡΤ και ιδιωτικούς) ένα ενιαίο exit poll, αφού το κόστος για ξεχωριστά exit poll από το κάθε κανάλι κρίνεται εξαιρετικά υψηλό.

Στις 23:00 αναμένονται τα πρώτα στοιχεία για τη σταυροδοσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών που είναι κατανεμημένοι σε 31 κόμματα και διεκδικούν τις 21 έδρες που αναλογούν στη χώρα μας.

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα στην Ε.Ε

Στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα συγκεντρώνονται, επίσης, οι εκτιμήσεις αποτελεσμάτων (exit polls) και η κοινοποίησή τους από το ΕΚ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μετά τις 19:15 ώρα Ελλάδος, ανάλογα με το σε ποια κράτη μέλη θα πραγματοποιηθούν ή όχι και, βεβαίως, σε ποια κράτη μέλη θα έχουν κλείσει οι κάλπες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τη διευκρίνιση, τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών μπορούν να δημοσιευθούν από το ΕΚ μόνο μετά τις 23:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης), δηλαδή, τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, όταν δηλαδή θα έχουν κλείσει και οι τελευταίες κάλπες στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, η δημοσιοποίησή των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται στις 00:15-00:45 ώρα Ελλάδος.

Τέλος, οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ (του απερχόμενου) και κορυφαίοι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της βραδιάς, στη γέφυρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και στην οδό Wiertz όπου θα έχουν τοποθετηθεί επίσης θέσεις ζωντανού ρεπορτάζ «stand-up».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *