Κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά μπαρ και εστιατόρια στη Βόρεια Ιταλία – Σε απόσταση ενός μέτρου οι πελάτες

Τα κρούσματα στη χώρα είναι 1.128 και οι νεκροί 29 – Ειδικοί αναφέρουν πως η διάδοση του ιού επιβραδύνει τον ρυθμό της

Στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ιταλίας (Βένετο, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνια) βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης, ανοίγουν και πάλι καφέ-μπαρ και εστιατόρια, αλλά οι πελάτες θα πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστο ενός μέτρου για να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, νέες μεταδόσεις του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα είναι 1.128 και οι νεκροί 29. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διάδοση του ιού επιβραδύνει τον ρυθμό της. Όσο για την έλλειψη γιατρών και νοσοκόμων σε νοσοκομεία και στην «κόκκινη ζώνη», με πενήντα χιλιάδες άτομα σε απομόνωση, έχει ζητηθεί να προσφέρουν το έργο τους γιατροί που έχουν βγει στην σύνταξη, ενώ προγραμματίζονται νέες προσλήψεις νοσηλευτών.

Τρία αμερικανικά πανεπιστήμια με παράρτημα στην Φλωρεντία, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την λειτουργία τους, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμβούλεψε τους συμπολίτες του να μην ταξιδεύουν, την περίοδο αυτή, στις περιοχές της Ιταλίας στις οποίες καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά, τέλος, τα οικονομικά μέτρα στήριξης 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέχρι την Παρασκευή, είναι σαφές ότι φέτος η Ιταλία πρόκειται να ξεπεράσει το όριο της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστο είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η κυβέρνηση Πέντε Αστέρων, σε αυτή την φάση, απαντά ότι απαιτείται εθνική ενότητα και ρεαλιστική πολιτική σκέψη.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *