Η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη κατά του ναζισμού με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο (pics)

Russian servicemen march during the Victory Day Parade in Red Square in Moscow, Russia, June 24, 2020. The military parade, marking the 75th anniversary of the victory over Nazi Germany in World War Two, was scheduled for May 9 but postponed due to the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19). Host photo agency/Alexander Vilf via REUTERS

Η ώρα ήρθε για τους εορτασμούς της νίκης στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού η αρχική παρέλαση είχε αναβληθεί λόγω κορονοϊού, με το ρωσικό στρατό να δίνει μία μοναδική παράσταση.

Η Ρωσία πραγματοποίησε την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Μόσχα, για να γιορτάσει μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες αργίες της, την Ημέρα Νίκης του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με το BBC, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναβάλλει απρόθυμα την μεγάλη ετήσια γιορτή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, την 9η Μαΐου, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο.

Η φετινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερη για τον Πρόεδρο Πούτιν, καθώς σε μια εβδομάδα η Ρωσία θα διεξαγάγει εθνική ψηφοφορία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, που αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2024, δηλαδή όταν λήξει η τρέχουσα θητεία του.

 

Η ετήσια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία είναι πάντα μια ευκαιρία για τον Πούτιν να τονώσει τα ρωσικά πατριωτικά συναισθήματα, κατά τρόπο που θυμίζει τους σοβιετικούς χρόνους.

 

Εκτός από τα τεθωρακισμένα, ρωσικά μαχητικά, αεροσκάφη και ελικόπτερα, σκέπασαν τη Μόσχα

Πηγή: onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *