Δημήτρης Ζάγουρας: Η αναγκαιότητα των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων – Πόσο σημαντικό είναι

Στην συνέχεια της ενημέρωσης των αναγνωστών του evianext για ασφαλιστικά προϊόντα, ο ασφαλιστής Δημήτρης Ζάγουρας , μας ενημερώνει για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, αλλά και την αναγκαιότητα αυτών.

Δημήτρη , πόσο σημαντικό είναι κανείς να έχει ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τρία πολυτιμότερα αγαθά στον κόσμο είναι η ελευθέρια, η υγεία και η νεότητα και συνειδητοποιούμε την πραγματική τους αξία, μόνο όταν τα χάνουμε.

Η τρίτη ηλικία, τα γεράματα, είναι η πιο σκληρή έκφραση αυτής της αλήθειας αφού σ΄ αυτή την ηλικία έχουμε χάσει οριστικά το ένα αγαθό (νεότητα), έχει κλονισθεί ή αρχίζει να κλονίζεται το δεύτερο (υγεία) ενώ από την συρροή αυτών των απωλειών υπάρχει σημαντική μείωση του τρίτου σπουδαίου αγαθού. Της ελευθερίας.

Και πως βοηθά ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε αυτό;

Σ΄ αυτή την δύσκολη και μεγάλη περίοδο ζωής, στην διάρκεια της οποίας κάθε άνθρωπος, πέραν της απώλειας των αγαθών αυτών βρίσκεται σε φυσική αδυναμία να παράγει το αναγκαίο εισόδημα για να ζήσει, ειδικότερα στην χώρα μας που το κράτος επιδεικνύει την αβεβαιότητα και την αναλγησία του όσων αφορά την κρατική συνταξιοδότηση , η ύπαρξη ενός σταθερού μηνιαίου εισοδήματος, μιας σύνταξης, προβάλλει και είναι ίσως, η πιο σπουδαία λύση για να γίνουν τα γεράματα λιγότερο σκληρά.

Ποιο είναι το κόστος ενός τέτοιου προγράμματος;

Ενδεικτικά για άνδρα ή για γυναίκα 30 ετών το ποσό μηνιαίας κατάθεσης 480 ευρώ αποδίδει ισόβια εγγυημένη μηνιαία σύνταξη 1.000 ευρώ. Τα μαθηματικά αποθέματα αυτών των καταθέσεων επενδύονται με επιτόκιο 1,5% από το πρώτο ευρώ. Αναφέρομαι στο “Ιδιωτικό Σύστημα Συνταξιοδότησης” της Ευρωπαϊκής πίστης. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακόμα και σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας του ασφαλισμένου από ατύχημα, η Ευρωπαϊκή Πίστη συνεχίζει τις καταβολές υπέρ του ασφαλισμένου χωρίς καμία περαιτέρω υποχρέωσή του, ώστε στην προσυμφωνημένη ημερομηνία να είναι εξασφαλισμένη η πληρωμή της συντάξεως. Έτσι καταλαβαίνει κανείς ότι, υπερτερεί σε σχέση με την επιλογή των περιοδικών τραπεζικών καταβολών αποταμιευτικού χαρακτήρα.

Δημήτρη σε ευχαριστούμε !

 

Ο Δημήτριος Ζάγουρας είναι ασφαλιστικός πράκτορας με περισσότερο από 20 χρόνια εμπειρία στον χώρο των ασφαλίσεων και διατηρεί το πρακτορείο του στην Χαλκίδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2221077751

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *