Α.Γεωργιάδης: «Από 300 έως 2.000€ το κόστος για τα απογευματινά χειρουργεία»

Αλήθεια, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι προσπαθεί να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο υπ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο θέμα των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Να δώσει τις παροχές υγείας που θα έπρεπε (αλλά δεν έκανε ποτέ το ΕΣΥ), στους πολίτες ή απλά να νομιμοποιήσει το “φακελάκι”;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο… τιμοκατάλογος διαμορφώνεται ως εξής:

Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα χωρίζονται σε έξι κατηγορίες. Ο κάθε γιατρός θα επιλέγει την κατηγορία και θα υπάρχει η ανάλογη επιβάρυνση. Ξεκινούν από τα 300 ευρώ για πολύ μικρής βαρύτητας επεμβάσεις και φτάνουν έως τα 2.000 ευρώ σε εξαιρετικά βαριές επεμβάσεις. Συνήθως στον ιδιωτικό τομέα οι ελάχιστες τιμές είναι οι διπλάσιες από αυτές.  

Νομίζουμε πως δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, ότι μπήκε ταφόπλακα με νόμο, στη δωρεάν υγεία (και όχι μόνο) και άνοιξε “ο ασκός του Αιόλου” για την κοινωνία επίσημα.

Στην ουσία, γίνεται άλλο ένα “πείραμα προσομοίωσης”, σε μια πραγματικότητα που η υγεία δεν θα είναι για όλους, αλλά για όσους θα μπορούν να πληρώσουν για αυτή.

Άλλη δηλαδή μια “καινοτομία” της κυβέρνησης, που αποδεικνύει την αδυναμία του υπουργείου να προσφέρει το αυτονόητο και να πατάξει την εμπορευματοποίηση της υγείας και το “φακελάκι”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *